Vína

Caparzo (ITA)

V roku 1998 došlo na farme Caparzo k prelomu, keď ju Elisabetta Gnudi Angelini kúpila a okamžite splnila svoje ciele: spojila tradíciu s inováciou a vytvorila vysoko kvalitné víno, prejav výnimočného územia, za pomoci svojho syna a dcéry.
Caparzo pokrýva celkovú plochu 200 hektárov, vrátane asi 30 hektárov  pokrytých vinicami na rôznych svahoch štvrte Montalcino, v najlepších oblastiach DOCG Caparzo, La Casa, La Caduta, Il Cassero a San Piero Caselle. Nachádzajú sa v kopcovitej oblasti vo výške od 220 do 300 m.n.m. Expozícia viníc, charakter krajiny a mikroklíma oblastí dávajú vínam Caparzo plnosť a charakter. Bez ohľadu na rôzne klimatické trendy, dispozíciu viniča a rozdielnu úpravu areálu umožňujú každoročne získavať veľmi kvalitné vína.

Druh vína
Cukornatosť
Krajina
Producent
Odroda
-