Vína

Joseph Desruets (FRA)

Nachádza sa v obci Dom Pérignon v srdci údolia Marne. Desruets ťaží z terroiru výnimočného bohatstva a s bohatou storočnou odbornosťou a tradičnými metódami. Od devätnásteho storočia snaží vyrábať najlepšie šampanské. Champagne Joseph Desruets, odovzdáva svoje know-how z generácie na generáciu od roku 1888. Od pestovania viniča až po výrobu šampanského, prináša svojim dielam ovocie s vášňou a húževnatosťou. Posledná generácia pokračuje v lisovaní hrozna starodávnym spôsobom s použitím pôvodných kvasiniek z hrozna a z prostredia, ktoré používali predkovia na dodanie jedinečných chutí týmto vínam. Zvláštnosť jedinečných chutí spočíva aj v jednotlivých etapách výroby vína. Po vylisovaní sa mušty vložia do kade, kde postupne prejdú dvoma fermentáciami – po dobu 2 až 3 týždňov. Prvá fermentácia šampanského vína je alkoholové kvasenie, ktoré premieňa mušt na víno. Po alkoholickom kvasení prevedie fermentácia kyselinu jablčnú na kyselinu mliečnu. Vyvíja chute vína smerom k jemnejším, zrelším a jemne mliečnym arómam. Ako náhle sú tieto kvasenia ukončené, víno sa nechá niekoľko mesiacov odstáť. V tejto fáze sa nazýva „čisté víno“. Všetky vína budú mať v doméne spontánne kvasenie, pretože nebudú pridané žiadne vybrané kvasinky. V dôsledku toho, táto zvláštnosť, umožňuje odhaliť identitu terroiru, a tak zachovať netypickú chuť šampanského Desruets.

Druh vína
Cukornatosť
Krajina
Producent
Odroda
-